keuzesemester II

In keuzesemester II kunnen studenten een tweede stage lopen of cursussen kiezen uit Keuzesemester I (voorheen specialisatie TP-specifieke minor), maar de meeste studenten volgen in het keuzesemester een minor. Meer informatie over keuzesemester II vind je hier.

De meeste studenten kiezen een minor die het arsenaal aan kennis en vaardigheden van de Toegepast Psycholoog verbreedt of verdiept, aansluitend bij een inhoudelijke interesse. Sommige studenten kiezen er heel bewust voor een half jaar onderwijs in het buitenland te volgen. Enkele verhalen uit de praktijk vind je op deze site.

 

Marion Offringa over haar minor politiekunde (2015-2016)

"Daarnaast krijgen we dezelfde sportlessen als ‘echte’ politiestudenten. Zo hebben we de fit-test afgelegd die agenten en selectiekandidaten ook moeten doen, leren we zelfverdedigings- en aanhoudingstechnieken, gebruik maken van pepperspray en krijgen we schietles met een dienstwapen dat is omgebouwd tot een laser gun".

Lees meer

 

Emmalee Braam over haar minor populair culture (2015-2016)

"Ik wilde graag deze minor doen omdat ik voor Toegepaste Psychologie een Art & Designdiploma heb gehaald. Toegepaste Psychologie kan in mijn opinie een groter stuk bezetten dan alleen de “normale” banen. Creativiteit was voor mij persoonlijk een gemis. Omdat dit mij energie en motivatie geeft is de keuze gevallen op iets creatiefs".

Lees meer

 

Rosa Westerhuis over haar minor in Peru (2015-2016)

"Ik doe een buitenlandse minor in Lima, Peru. Op het moment volg ik Global ManagementSkills, Social Science en Spaans".
Lees meer

 

Rianne de Jong over haar minor 'Jeugdzorg en Onderwijs' aan de Hogeschool van Amsterdam

"Wat ik met name leuk vond aan de minor, was dat er veel gastsprekers werden uitgenodigd die ervaring hadden met de “minor thema’s” in de praktijk. Zij namen dan ook veel casussen mee vanuit het werkveld en dit zorgde er voor dat de stof goed en duidelijk werd overgebracht."

Lees meer