Stages

Iedere student Toegepaste Psychologie loopt ten minste 800 uur stage. Studenten hebben veel vrijheid om zelf op zoek te gaan naar een stage die past bij hun interesse.

Zo heeft Els Dubbelboer voor zichzelf een stage geregeld bij het project 'Veilig Sport Klimaat' van het NOC*NSF, te Arnhem/Zeist, omdat sportpsychologie haar interesse heeft. Inmiddels heeft Els er een vakantiebaan aan overgehouden. Na de zomer van 2016 startte ze met de minor sportpsychologie aan de Hogeschool van Amsterdam, waarna zij in juli 2017 afstudeerde met een opdracht bij de KNVB.

Merel Bosma begeleidt al jaren een jongen met PDDNOS en raakte hierdoor geïnteresseerd in het begeleiden van jongeren. Daarom liep zij stage op OSG Sevenwolden, Fedde Schurer, te Heerenveen en begeleidt zij leerlingen die onzeker zijn, niet kunnen plannen, angstig zijn, stress ervaren, depressieve klachten hebben, fungeert zij als volwaardig lid van het zorgteam op school en bouwt zij aan een netwerk in het werkveld. Je vindt Merel inmiddels op de alumni-pagina. Zij heeft aan haar stage een baan over gehouden.

Voor Tessa Vijn heeft locatie een rol gespeeld bij het zoeken van een stageplek. Met het oog op de toekomst zocht zij een stageplaats in het Westen van het land. Tessa liep in 2016 stage bij de Alrijne zorggroep in Leiden (en omgeving) en werd daar begeleid door een in neuropsychologie gespecialiseerd psychologe. De werkzaamheden van Tessa (observeren, testen afnemen, agendatraining geven, gesprekken voeren, et cetera) sloten goed aan bij de competenties van de Toegepaste Psychologie. De zorg sluit goed aan bij de specialisatie gezondheidspsychologie, aldus Tessa.

Het UMCG biedt ieder semester diverse stageplaatsen voor studenten Toegepaste Psychologie. Cornelie Glasbergen liep stage bij het zogenaamde 'mirror-onderzoek' in het UMCG. Haar werkzaamheden bestonden voor een groot deel uit het voeren van klinische gesprekken met deelnemers aan het onderzoek. Deelnemers waarbij sprake is van psychopathologie. Dit maakte de stage (en de gesprekken) interessant, indrukwekkend, leerzaam en een uitdaging, aldus Cornelie.

Op 2 juni 2016 heeft Lisa Mulder in het TP-weetcafé een presentatie gegeven over haar stage bij Stichting de Zijlen. Deze Stichting houdt zich bezig met gehandicaptenzorg in brede zin in de hele provincie Groningen. De taken en werkzaamheden van de (stagiair) gedragsdeskundig medewerker passen heel goed bij de competenties van de Toegepast Psycholoog.

 

Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Via routes kun je de verhalen en ervaringen van veel meer alumni (stagiaires) vinden. Meer algemene informatie over de stage vind je hier.